De archieven doorspittend

Sinds 2004 leg ik een archief aan van interessante en intelligente krantenartikelen. Meestal zijn dat opiniestukken van experts, of interviews met hen. Over onderwerpen die mij interesseren. Dat zijn: USSR & Rusland, China & Japan, Nederlandse politiek, Nederlandse economie, milieu, filosofie, plus een aantal stukken ‘overig’. Deze indeling is nu ook terug te vinden in deze blog.

Het moment is gekomen om die stukken, afgelopen weekend opnieuw geordend in vier multomappen, weer eens te bekijken en met de kennis van nu conclusies over te trekken. Want het is boeiend en leerzaam om bijvoorbeeld klimaat- & energie-experts in 2006 te horen over de opwarming van de aarde! Wie van hen voorzagen de toekomst het best? Welke kennis was feitelijk al bekend in het verleden, maar hebben we te weinig mee gedaan? Etc.
Tijdens het doornemen van de stukken zal ik vragen formuleren en tot antwoorden komen. Ben benieuwd wat deze zoektocht zal gaan opleveren. Aangezien het honderden artikelen betreft, nog afgezien van een groot aantal bladwijzers voor oude artikelen op deze desktop die ik ook zal raadplegen, wellicht een project voor 2020 en 2021.
Ik begin met het archief milieu.